Енергоспестяващите предимства на LED осветлението.

Публикувано от: Лъчезар Ненчев в: От света на Лед осветлението за: коментар: 0 Хит: 436

Когато стане въпрос за модерни осветителни тела, може би ще си помислите, че халогенните светлини са на върха на класацията по качество. Но ще сгрешите, тъй като LED осветлението в момента използва най-водещите технологии за излъчване на лумени и предоставя невероятни светлинни ефекти.

Този тип лампи дават мигновена светлина и на тях не им е необходимо да “загряват” както се случва с енергоспестяващите лампи, които правят точно това преди да започнат да излъчват своето пълно количество светлина. При светодиодните крушки има регулиране на светлинния поток, а и вече могат да произвеждат много добър естествен вид бяла светлина (по-ранните версии даваха бяла оттенък, който много хора припознаваха като неестествен в сравнение с този на нормалната крушка). LED лампите могат да бъдат закупени във версии, които произвеждат широка гама от цветове, често всички от една и съща светлинна единица. Тези багри могат да бъдат управлявани просто чрез стенен контролер.
Въпреки че невероятната гъвкавост, която този тип продукти предлагат, когато става въпрос за създаване на „настроение” в една стая, не може да бъде пренебрегната, ключовата полза, която LED осветлението наистина дава, се състои в огромните икономии на разходи, които то носи, след като се оборудвате с него. Резултатът се получава от това, че тези артикули използват средно около десет процента от мощността на стандартната електрическа крушка с нажежаема жичка. Така че, въпреки че те може да струват по-скъпо и е по-трудно нагаждането им към цоклите, огромното пестене на енергия, което те носят, е такова, че те бързо се изплащат в рамките на само няколко месеца.

Коментар

Коментар